Keep in Touch

Imate li pitanja, neki komentar ili ideju za nas?
Napišite nam nekoliko rečenica, odgovori ćemo Vam što prije.

Telefon

+385 1 640 7174

Email

office@iv-nakladnistvo.hr

Adresse

Prilaz Ivana Visina br. 7, 10000 Zagreb
Smatramo da je naš poziv informiranje stanovništva pomoću kvalitetnih preventivnih brošura o mogućim opasnostima te ih tako zaštitimo od nesreća koje se mogu spriječiti.
Teme kao što su problemi nasilja, droga i sigurnosti u prometu izuzetno su važne. Pružanjem informacija i prevencijom dajemo svoj doprinos većoj sigurnosti.
Oglašavanjem u našim publikacijama potporu nam pružaju brojne hrvatske tvrtke te nam tako omogućavaju obavljanje vrijednog preventivnog rada.

IV Nakladništvo vodeći je specijalizirani nakladnik s iskustvom od preko 30 godina. Za svog ugovornog partnera, Međunarodno udruženje policajaca (IPA) – Hrvatska sekcija, izdajemo IPA Reviju, IPA džepni kalendar i jubilarne zbornike te brojne preventivne brošure (Prometna bojanka za djecu; Droge, ovisnost i mladi; Nasilje i mladi itd.).

Brošure su besplatno dostupne putem javnih ustanova. To je doprinos Međunarodnog udruženja policajaca (IPA) za opće dobro.

Poučne brošure koje IPA izdaje u Hrvatskoj značajno doprinose prevenciji i ugledu javnih sigurnosnih službi. Teme u preventivnim brošurama obrađene su primjereno starosti ciljane skupine čitatelja.

Rolf Schulz
Rolf Schulz
Mario Schulz
Mario Schulz

Povijest IV Nakladništva

EGodine 1972. Rolf Schulz osnovao je „prapoduzeće“ sadašnje IV-grupacije u Wormsu (Njemačka). To je trebao biti temelj za nakladništva koje će djelovati po cijeloj Europi. Rolf Schulz i njegova žena Monika odvažili su se 1980. godine na veliki korak i započeli svoj rad i u Austriji, gdje ih je International Police Association (IPA) - Österreichische Sektion dočekala raširenih ruku.

Godine 1987. sjedište tvrtke je iz Graza prebačeno u Feldkirchen kod Graza, a tvrtka je podijeljena na dva sestrinska poduzeća: "Informations- und Verlagsgesellschaft mbH" i "IPA Verlagsgesellschaft mbH". Godine 1993. Rolf Schulz opet se vratio u Njemačku, kako bi u Unterhachingu kod Münchena osnovao „Informations und Verlagsgesellschaft.“ Na izgradnji njemačkog poduzeća značajan je doprinos imao i gospodin Michael Weyrich.

Na prijelazu u drugo tisućljeće u IV-grupaciji došlo je do promjene vodstva tvrtke. Gospodin Rolf Schulz 2004. godine predao je operativni dio poslova svom sinu te tvrtku tada preuzima Mario Schulz. On je već 2003. godine pokrenuo širenje IV-grupacije na Švicarsku, gdje je - uz efikasnu pomoć tima - osnovao "Informationsverlag Schweiz GmbH".

Godine 2006. gospodin Schulz proširio je tvrtku na Sloveniju, osnovavši nakladničku tvrtku "IV Založba d.o.o." u Hočeu i još jednu u Češkoj, u Pragu - "IV Nakladatelství s.r.o.". Godine 2008. slijedilo je širenje na Hrvatsku s tvrtkom "IV Nakladništvo d.o.o." u Zagrebu.